Forum Club Ibiza Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
kufelek i reszta
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Odpowiedz do tematu    Forum Club Ibiza Strona Główna » Hyde Park Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
kufelek i reszta
Autor Wiadomość
LJ Suseł
VIP
VIP



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1549
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
No to skoro mi pomożesz to ok.


Post został pochwalony 0 razy
Pon 11:23, 23 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
A.Z Likierem:

01.WHITE SNOW [BIAŁY ŚNIEG]

20 ml galliano
10 ml białego kremu kakaowego
20 ml soku z marakui
20 ml śmietanki
Dekoracja: cynamon w proszku i plasterek karamboli

Wszystkie składniki i kostki lodu umieścić w shakerze. Wymieszać i przelać do kieliszka koktajlowego. Plasterek karamboli zawiesić na krawędzi szklanki.

02.CHRISTMAS [BOŻE NARODZENIE]

30 ml amaretto
50 ml soku z marakui
50 ml kremu kokosowego
10 ml śmietanki
Dekoracja: 2 wisienki koktajlowe

Wszystkie składniki i kostki lodu umieścić w shakerze. Dobrze wymieszać i przelać do szklanki z kruszonym lodem. Wisienki na szpadce położyć na szklance.

03.RED DREAMS [CZERWONY SEN]

20 ml pomarańczowe curaçao
20 ml likieru jabłkowego
20 ml wódki
20 ml soku pomarańczowego
Dekoracja: wisienka koktajlowa

Wszystkie składniki wymieszać z kostkami lodu w shakerze i przelać do schłodzonego wcześniej kieliszka. Wisienkę zawiesić na krawędzi kieliszka.

04.STAR [GWIAZDA]

30 ml pirshou
20 ml winiaku
30 ml soku z marakui
10 ml soku cytrynowego
40 ml kremu kokosowego
Dekoracja: 1/2 plasterka pomarańczy i 2 wisienki koktajlowe

Wszystkie składniki i kostki lodu wymieszać w shakerze i przelać do szklanki wypełnionej w jednej czwartej kruszonym lodem. Na długą, drewnianą szpadkę nadziać owoce tak, by przypominały żagiel i włożyć ją do szklanki. Podawać z mieszadełkiem.

05.PRINCESS [KSIĘŻNICZKA]

30 ml apricot brandy
20 ml śmietanki

Wlać apricot brandy do kieliszka o powoli wlewać łyżeczką śmietankę.

06.BLUE CHANGE [NIEBIESKA ODMIANA]

40 ml niebieskiego curaçao
80 ml soku ananasowego
80 ml soku grejpfrutowego
Dekoracja: 1/4 plasterka ananasa

Do szklanki wrzucić trzy kostki lodu. Powoli wlewać jeden po drugim składniki napoju i krótko zamieszać. Plasterek ananasa zawiesić na krawędzi szklanki.

07.ANGEL'S KISS [POCAŁUNEK ANIOŁA]

40 ml brązowego kremu kakaowego
lekko ubita śmietanka do uzupełnienia
Dekoracja: wisienka koktajlowa

Wlać likier kakaowy do kieliszka i dodać śmietanke tak, by powstała jej warstwa grubości około 2 cm. Wisienkę zawiesić na krawędzi kieliszka.

08.SUNNY DREAM [SŁONECZNE MARZENIE]

20 ml apricot brandy
10 ml cointreau
15 ml soku pomarańczowego
1 kulka lodów waniliowych
Dekoracja: 1/2 plasterka pomarańczy

Kulkę lodów włożyć do kieliszka. Pozostałe składniki w shakerze wymieszać (bez lodu) i przelać do kieliszka. Plasterek pomarańczy zawiesić na krawędzi kieliszka.

09.SNOW BALL [ŚNIEZNA KULA]

40 ml likieru jajecznego
lemoniada cytrynowa do uzupełnienia

Wlać likier jajeczny do szklanki wypełnionej lodem i ostrożnie uzupełnić lemoniadą cytrynową. Podawać z mieszadełkiem.

10.GOLDEN DREAMS [ZŁOTY SEN]

20 ml curaçao triple sec
10 ml galliano
20 ml soku pomarańczowego
20 ml śmietanki

Wszystkie składniki wymieszać z lodem w shakerze i przelać do kieliszka.

B.Z Winami Południowymi:

01.EGZOTYKA [EXOTIC HOUR]

40 ml czerwonego wermutu
40 ml soku ananasowego
oranżada do uzupełnienia
Dekoracja: 1/2 plasterka ananasa

Dobrze zamieszać w szklance wermut, sok ananasowy i kostki lodu. Uzupełnić oranżadą. Ananasem udekoraować krawędź szklanki.

02.DOLLY [LALECZKA]

30 ml białego wermutu
20 ml ginu
30 ml nektaru z marakui
Dekoracja: plasterek cytryny

Wszystkie składniki wymieszać w shakerze z kostkami lodu i przelać do kieliszka. Plasterek cytryny zawiesić na krawędzi kieliszka.

03.LOVELY BUTTERFLY [PIĘKNY MOTYL]

20 ml wytrawnego wermutu
20 ml białego wermutu
10 ml dubonnet
10 ml soku pomarańczowego

Wszystkie składniki wymieszać w shakerze z kostkami lodu i przelać do kieliszka.

04.CATCH ME [ZŁAP MNIE!]

40 ml czerwonego wermutu
40 ml grand marnier
20 ml soku cytrynowego
20 ml soku wieloowocowego
tonik do uzupełnienia

Wszystkie składniki, oprócz toniku, i kostki lodu energicznie wymieszać w shakerze i przelać do kieliszka. Uzupełnić tonikiem i lekko zamieszać.

C.Egzotyczne drinki

01.Bahama Mama

40 ml białego rumu, 20 ml Creme de Banana, ok. 40 ml soku pomarańczowego, 40 ml soku ananasowego

Wszystkie składniki wymieszane w shakerze przelewamy do szklaneczki.
DEKORACJA: ananas i wisienki koktajlowe na szpadce, słomka z „palemką”
CHARAKTERYSTYKA: szklanka do long drinków, podajemy po obiedzie lub kolacji



02.Błękitne Marzenie

40 ml Blue Curacao, 40 ml Malibu, 40 ml wódki, 20 ml soku ananasowego, 20 ml soku pomarańczowego

Wszystkie składniki w podanej kolejności, delikatnie (po ściance naczynia) wlewamy do szklanicy.
DEKORACJA: cząstka pomarańczy, wisienki koktajlowe na szpadce, parasolka
CHARAKTERYSTYKA: szklanka do fizzów, fixów i sourów, na każdą okazję



03.Patio

80 ml białego wina wytrawnego, 20 ml Passoa, kilka kropli Grenadiny, woda gazowana

Wszystkie składniki (oprócz wody gazowanej) mieszamy w shakerze z lodem, przelewamy do szklanki z kilkoma kostkami lodu i dopełniamy wodą gazowaną.
DEKORACJA: plasterek kiwi i cytryny
CHARAKTERYSTYKA: szklanka koktajlowa, podajemy jako aperitif




04.Tequila Sunrise [Bardzo Znany Ale Umieszczam Poniewaz Uwielbiam]

40 ml białej tequili, 100 ml soku pomarańczowego, 8-10 kropli syropu Grenadine

Do szklanicy typu collins z 2-3 kostkami lodu wlać dwa pierwsze składniki i lekko zamieszać. Na wierzch napoju wlać Grenadinę.
DEKORACJA: plaster pomarańczy i czerwona wisienka koktajlowa
CHARAKTERYSTYKA: szklanka typu collins, drink na popołudnie i wieczór




Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez smerf dnia Wto 20:02, 24 Paź 2006, w całości zmieniany 1 raz
Wto 19:46, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
aniasek18
VIP
VIP



Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 1465
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jankowice:)

Post
no, no... brzmi naprawdę kusząco...


Post został pochwalony 0 razy
Wto 19:51, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
LJ Suseł
VIP
VIP



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1549
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
A wygląda jeszcze lepiej Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Wto 19:52, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
smerf napisał:
Same Dziewczynki Prawie Na Forum A Zadna Sie Nieudziela Przepisowo W Temacie [Wstyd] Tylko Jeden Chłopczyk Ktory Was Zawstydza W Temacie Jak To Wyglada ?? Odpowiecie Sobie Same


1.Adios Amigos

Składniki
30 ml białego rumu
10 ml wytrawnego wermutu
10 ml brandy
10 ml ginu
20 ml soku z limety

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego

2.Affinity

Składniki
20 ml Scotch Whiskey
20 ml wytrawnego Wermutu
20 ml słodkiego Wermutu
wisienka koktajlowa
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego
Ozdobić wisienką

3.Angel's Face

Składniki
20 ml ginu
20 ml calvadosu
20 ml apricot brandy
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki i kostki lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać.
Przelać do kielisaka koktajlowego

4.Blue Day

Składniki
40 ml wódki
22 ml niebieskiego Curacao
15 kropli orange bitter
1/2 plasterka pomarańczy do dekoracji
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie skladniki i kostki lodu umieścić w shakerze i wymieszać
Przelać do kieliszka koktajlowego
Krawędz kieliszka udekorować plasterkiem pomarańczy.

5.Blue Devil

Składniki
40 ml ginu
20 ml niebieskiego curaçao
20 ml soku cytrynowego
10 ml syropu cukrowego
wisienka koktajlowa i skórka z cytryny do dekoracji
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajloewgo.
Wisienkę zawiesić na krawędzi kieliszka.

6.Blue Moon

Składniki
25 ml ginu
10 ml niebieskiego curaçao
10 ml cointreau
10 ml soku ananasowego
lemoniada do uzupełnienia
1/4 plasterka ananasa, zielona wisienka koktajlowa do dekoracji
kostki lodu

Przygotowanie
Obydwa składniki (oprócz lemoniady) umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do szklanki do long drinków z kostkami lodu.
Uzupełnić lemoniadą i ponownie zamieszać.
Kawałek ananasa i wisienkę zawiesić na krawędzi szklanki.

7.Blue Velvet

Składniki
25 ml ginu
20 ml niebieskiego curaçao
15 ml wytrawnego wermutu
plasterek karamboli do dekoracji
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w szklanicy barmańskiej i zamieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego.
Plasterek karamboli zawiesić na krawędzi kieliszka.

8.Clover

Składniki
30 ml grappy
10 ml syropu truskawkowego
20 ml soku cytrynowego
białko z jednego jajka
ćwiartka cytryny

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i energicznie wymieszać.
Przelać do małej szklanki typu tumbler.
Dodać do napoju kilka kostek lodu i ćwiartkę cytryny.

10.Danach

Składniki
15 ml wiśniówki
15 ml wódki
15 ml likieru miętowego
kostki lodu

Przygotowanie
Składniki wlać do szklanki typu tumbler wypełnionej do połowy kruszonym lodem.
Zamieszać. Podawać z rurką.

11.East Wind

Składniki
20 ml wódki
20 ml wytrawnego wermutu
20 ml czerwonego wermutu
1/2 plasterka cytryny i 1/2 plasterka pomarańczy do dekoracji
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umie?cić wraz z lodem w szklanicy barmańskiej i zamieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego
Plasterkami owoców cytrusowych udekorować krawędź kieliszka.

12.Eliza

Składniki
50 ml wódki
25 ml soku grejpfrutowego
25 ml 20 ml likieru malinowego
woda mineralna gazowana
cytryna do dekoracji

Przygotowanie
Wódke,sok i likier umieścić w shakerze i wymieszać.
Przelac do wysokiej szklanki z kilkoma kostkami lodu
dopełnic wodą mineralną
Udekorować plasterkiem cytryny.

13.English Rose

Składniki
20 ml ginu
10 ml apricot brandy
10 ml wytrawnego wermutu
1 łyżka barowa grenadiny
1 łyżka soku cytrynowego
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki i kostki lodu umieścić w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego.

14.Flying Grasshopper

Składniki
20 ml wódki
10 ml białego likieru kawowego
10 ml zielonego likieru mietowego
Zielona wisienka koktajlowa
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać
Wisienką koktajlową udekorować krawędź kieliszka.

15.Isle of Skye

Składniki
20 ml ginu
20 ml drambuie
20 ml soku cytrynowego
kilka kostek lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego.

16.Kwiat Moreli

Składniki
20 ml ginu
20 ml likieru morelowego
1 łyżka barowa soku z limety
1 łyżka barowa angostury
tonik do uzupełnienia
plasterek limety do dekoracji
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystjkie składniki (oprócz toniku) umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do szklanki do long-drinków z kilkoma kostkami lodu
Uzupełnić tonikiem i ponownie zamieszać.
Plasterek limety zawiesić na krawędzi szklanki.
Podawać natychmiest po przygotowaniu.

17.London Fevwr

Składniki
30 ml ginu
20 ml białego rumu
30 ml syropu z limety
1 łyżka barowa grenadiny
woda sodowa do uzupełnienia
1/2 plasterka ananasa i wisienka koktajlowa do dekoracji
Kostki lodu

Przygotowanie
Obydwa składniki umieścić wraz zlodem w szklance i zamieszać.
Uzupełnić wodą sodowa i jeszcze raz zamieszać.
Owoce umieścić na krawędzi szklanki.

18.Million Dollar Cocktail

Składniki
30 ml ginu
30 ml czerwonego wermutu
1 łyżka barowa grenadiny
1 łyżka barowa soku ananasowego
1 łyżka barowa białka
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego.

19.Nice adventure

Składniki
40 ml calvadosu
20 ml ginu
20 ml soku grejpfrutowego

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w shakerze i wymieszać.

20.Park Lane

Składniki
40 ml ginu
20 ml apricot brandy
40 ml soku pomarańczowego
łyżeczka grenadiny
łyżeczka soku cytrynowego
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścic wraz z lodem w shakerzze i wymieszać.
Przelać do szklanki typu tumbler.

21.Springtime

Składniki
40 ml likieru brzoskwiniowego
20 ml kremu kokosowego
80 ml soku ananasowego
10 ml soku cytrynowego
awałek ananasa i wisienka koktajlowa do dekoracji

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścic wraz z lodem w shakerze i wymieszać
Przelać do szklanki do long drinków wypełnionej kruszonym lodem.
Wisienkę i ananasa nadziać na szpadkę i położyć na szklance.

22.Trip

Składniki
20 ml wódki
20 ml likieru z limet
20 ml noilly prat
kawałek skórki z limety
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystjkie składniki umieścić wraz z lodem w szklanicy barmańskieji zamieszać.
Przelać do kielisaka koktajlowego.
Aromatyzować skórką limety i włożyć ją do napoju.

23.White Wings

Składniki
30 ml Ginu
15 ml białego kremu miętowego
lód

Przygotowanie
Składniki i kostki lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać.
Przelać do kieliszka koktajlowego.

24.Xanthia

Składniki
20 ml ginu
20 ml zielonego chartreuse
20 ml cherry brandy
kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w szklanicy barmańskiej i zamieszać.
Przelac do kieliszka koktajlowego

25.Yellow Daisy

Składniki
30 ml ginu
20 ml wytrawnego wermutu
10 ml grand marnier
Kostki lodu

Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić wraz z lodem w szklanicy barmańskiej i zamieszać
Przelać do kieliszka koktajlowego.


Post został pochwalony 0 razy
Wto 21:53, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
smerf napisał:
Nio To Jak Juz Wiecie Symatyczne Dziewczynki Co Mozna Dobrego Sie Napic To Teraz To O Czym Mozecie Sobie Podjesc Czyli Słodkosci <mniam> Chociasz Najbardziej Słodke To Sa Wasze Usta Bez Watpliwosci


1.Makowa Szarlotka

Składniki:

Masa:
30 dag maku
30 dag jabłek
4 jajka
3/4 szklanki cukru
25 dag margaryny
1 szklanka kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
ok. 3/4 szklanki orzechów włoskich
ok. 3/4 szklanki rodzynek
aromat migdałowy
Polewa:
3 łyżki kakao
5 dag gorzkiej czekolady
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
1 łyżka śmietanki np. 30%
Do dekoracji:
kokos
orzechy włoskie

Sposób wykonania:

Mak sparzyć, następnie zmielić w maszynce. Margarynę utrzeć z 1/2 szklanki cukru i żółtkami. Dalej ucierając dodawać zmielony mak, kaszę mannę, starte na tarce o grubych oczkach jabłka, aromat migdałowy, pokrojone orzechy włoskie i rodzynki (które wcześniej należy zalać gorącą wodą, dodać kilka kropel aromatu migdałowego i moczyć ok. 1 godziny, a następnie odcedzić). Białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru, następnie dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać.

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C.

Kakao, połamaną czekoladę, masło, cukier i śmietankę dać do rondelka i podgrzewać cały czas mieszając. Gdy wszystko się połączy, ciepłą polewą polać ciasto. Udekorować, tworząc skośne pasy na przemian z koksem i pokrojonymi orzechami włoskimi.

2.Sernik Gotowany

Składniki:

Ciasto:
4 i 3/4 szklanki mąki
15 dag masła
2-3 jajka
3/4 szklanki cukru
4 1/2 łyżki miodu sztucznego
1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Masa serowa:
1 kg białego sera
10 dag masła
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe (2x16g)
4 jajka
2 budynie śmietankowe
1 szklanka mleka
Do dekoracji:
gotowa biała polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

Do mąki dodać miękkie masło, jajka, cukier, miód i sodę oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm i piec ok. 10 minut w temperaturze 160-180 st. C. Każdy surowy placek ponakłuwać widelcem, aby równo wyrósł.

Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka. Wszystko razem wymieszać i zagotować. W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie śmietankowe i wlać do gotującej się masy serowej. Chwile pogotować, a następnie gorącą masą przekładać upieczone i ostudzone placki, lekko dociskając.
Całość udekorować białą polewą czekoladową.
Ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień.

3.Diabełek

Składniki:

2 szklanki cukru
4 szklanki mąki
1 szklanka oleju
2 jaja
2 szklanki mleka
2 łyżeczki sody
3-4 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżki dżemu

Wykonanie:

Cukier ucieramy z jajami i olejem. Stopniowo dodajemy mąkę i mleko. Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy i dżem. Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 55 minut w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu można przekroić i posmarować konfiturami.

4."Pijane" Truskawki

Składniki:

50 dag truskawek
sok z 1 limetki
3 łyżki cukru
200 ml wódki cytrynowej
4 łyżki śmietany

Wykonanie:

Pokroić na ćwiartki 4 truskawki, włożyć je do lodówki. Pozostałe pokroić na małe kawałki, wymieszać z sokiem z limetki i cukrem. Zagotować, zdjąć z ognia i zmiksować. Do ostudzonego kremu dodać wódkę i wymieszać. Dodać 3 łyżki śmietany. Lekko zamieszać (tak, aby pozostały białe smużki śmietany). Kremem napełnić pucharki, udekorować truskawkami z lodówki.


Post został pochwalony 0 razy
Wto 22:19, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
smerf napisał:
Tym Razem Zapodaje Cos Czasowego Czyli Kremy Na Zimne Wieczory


1.Kremowa Zupa Pieczarkowa

Składniki:

30 dkg małych pieczarek,
20 dkg sera topionego,
10 dkg sera pleśniowego,
cebula,
3 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
koperek,
1 litr mleka,
pieprz cayenne,
gałka muszkatałowa,
sól.

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ser topiony i pleśniowy pokroić w drobną kostkę. W dużym rondlu rozgrzać masło, włożyć pieczaki i cebulę i smażyć przez 3-4 minuty na złoty kolor. Odłożyć 3 łyżki pieczarek. Resztę oprószyć mąką. Krótko zasmażyć i wymieszać z wlewanym powoli zimnym mlekiem. Zupę zagotować. Dodać rozdrobniony ser. Mieszając podgrzać na małym ogniu, aż ser się roztopi. Doprawić do smaku solą, pieprzem cayenne i gałką muszkatałową. Zupę podawać w czarkach. Posypać odłożonymi pieczarkami i posiekanym koperkiem. Można podawać z makaronem lub grzankami.

2.Krem Z Cukinii

Składniki:

50 dag cukinii
1 cebula
1/2 l bulionu z warzyw
4 pomidory
2 łyżki masła
10 dag serka homogenizowanego
2 łyżki gęstej śmietany
natka pietruszki
koper
sól
biały pieprz

Wykonanie:

Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle. Kawałek cukinii odkroić i zetrzeć na tarce. Resztę pokroić na plastry i dodać do cebuli. Przesmażyć razem, zalać bulionem, gotować 10 minut. Zmiksować. Posiekaną zieleninę wymieszać z serkiem homogenizowanym. Za pomocą dwóch łyżeczek uformować podłużne kluski - osiem sztuk. Zmiksowaną zupę połączyć ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone na kawałki pomidory, startą cukinię. Zupę podawać z serowo-ziołowymi kluskami.

3.Krem Z Borowików

Składniki:

20 dag świeżych lub mrożonych borowików
10 sztuk suszonych borowików
1 cebula
1 szklanki mleka
1 kostka bulionu grzybowego
4 łyżki masła
2 łyżki mąki
100 ml śmietany
sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby oczyścić i obrać. Suszone namoczyć w szklance wrzątku. Odcedzić i zalać je kolejnym litrem wrzątku. Gotować przez około 40 minut na małym ogniu pod przykryciem. W tym czasie pokroić drobno cebulkę i zeszklić ją na łyżce masła. Dodać pokrojone w cienkie paski grzyby i smażyć przez około 5 minut. Dodać do odcedzonego wywaru z suszonych grzybów. Rozpuścić w nim kostkę bulionu grzybowego i razem z pokrojonymi grzybami gotować przez około 10 minut. Z pozostałego masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę, którą rozprowadzić mlekiem. Dokładnie zamieszać, by nie było grudek i stopniowo wymieszać z zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nieco wystudzić, śmietanę odrobinę posolić, dodać dwie - trzy łyżki zupy, a następnie wlać śmietanę do zupy.

4.Krem Czosnkowy

Składniki:

4 pokrojone w kostkę cebule
2 główki pokrojonego drobno czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki masła
1 szklanka pokruszonego miąższu bułki
1 liść laurowy
kilka gałązek świeżego tymianku
kilka gałązek natki pietruszki
1,5 litra rosołu z drobiu
sól, pieprz

Wykonanie:

W garnku o grubym dnie rozgrzać masło z oliwą, dodać pokrojony czosnek i cebulę, dusić przez około 30 minut na wolnym ogniu mieszając, nie rumienić! Dolać rosół drobiowy, dodać liść laurowy i związane nitką gałązki tymianku i pietruszki. Gotować przez około 10 minut na wolnym ogniu, usunąć z wywary zieleninę i liść laurowy. Do wywaru wsypać bułkę i gotować jeszcze przez 10 minut, zmiksować blenderem, przecedzić przez sito. Podawać z groszkiem ptysiowym.

smerf napisał:
Wybacie Ale Wiecej Mi Sie Juz Pisac Niechce Tych PRzepisow Niedosc Ze Mnie Palce Juz Bolą To Jeszcze Zgłodniałem



Post został pochwalony 0 razy
Wto 22:39, 24 Paź 2006 Zobacz profil autora
aniasek18
VIP
VIP



Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 1465
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jankowice:)

Post
Diabełek i "pijane" truskawki brzmią naprawdę smakowicie. chyba się skuszę... Wesoly
ale z tych kremów chyba nic bym do ust nie włożyła... krem z borowików... osobiście nieznoszę grzybów ale może ktoś inny skorzysta Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Śro 22:59, 25 Paź 2006 Zobacz profil autora
LJ Suseł
VIP
VIP



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1549
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Ja też nie bardzo.
Ale jakbyś miał jakieś dania na ostro to chętnie...


Post został pochwalony 0 razy
Czw 1:20, 26 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
LJ Suseł napisał:
Ja też nie bardzo.
Ale jakbyś miał jakieś dania na ostro to chętnie...


A Moze By Dziewczyny Cos Zapodace Chyba Musicie Umiec Gotowac Bo Waszi Faceci Pomumieraja Z Głodu


Post został pochwalony 0 razy
Czw 2:28, 26 Paź 2006 Zobacz profil autora
LJ Suseł
VIP
VIP



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1549
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Muszę przyznać, że gotowanie nie jest ani moim życiowym powołaniem, ani pasją, ani hobby :roll:

Ale podobno robię świetne spaghetti Mruga
Przynajmnie tak twierdzą ci, którzy je jedli Mruga


Post został pochwalony 0 razy
Czw 2:54, 26 Paź 2006 Zobacz profil autora
smerf
przyjaciel...
przyjaciel...



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 465
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

Post
To Ja Jutro Jestem U Ciebie <mniam>


Post został pochwalony 0 razy
Czw 3:01, 26 Paź 2006 Zobacz profil autora
LJ Suseł
VIP
VIP



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1549
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Post
Mruga


Post został pochwalony 0 razy
Czw 17:03, 26 Paź 2006 Zobacz profil autora
monia
średniak
średniak



Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sułków

Post
ja mogę podać fajny sposób na to żeby nie pić wódki z zapitką , należy wlać pół kieliszka wódki pózniej dolać orenżdy o smaku limonki i kila kropel cytryny i wymieszać,Polecam;)


Post został pochwalony 0 razy
Wto 0:28, 31 Paź 2006 Zobacz profil autora
else
Administrator
Administrator



Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 1046
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: opolskie

Post
monia Ty pijoku


Post został pochwalony 0 razy
Wto 16:44, 31 Paź 2006 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum Club Ibiza Strona Główna » Hyde Park Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin